Jakie sprzęty mamy testować?

Użytkownik Wpisy
Luty 11, 2011, 05:49:48

iwonanowak22

• Aktywny Kotletowiec
no pewnie ze maszynka jest przydatna. nawet Paulina uzywala jej chyba so pierogow. ja robie ciasto na ciasteczka np.choinkowe pol roboty z glowy bo walkowac tez nie lubie :)

Luty 11, 2011, 05:57:40

Paulina

• Kotletowy ekspert
  • Administrator
Malwinka maszynka do makaronu jest fajna :) ja nią głównie wałkuję, idealnie sprawdza się do wałkowania ciasta na makaron, pierogi i pierożki i faworki.
Wałkuje dość cienko (kilka stopni wałkowania).
Ja ciasto na pierogi wałkuję ręcznie, czasem zdarza mi się maszynką, ale to troszkę z lenistwa bo nie chce mi się wyciągać, no i ona wałkuje na długie płaty ciasta, więc trudniej wycinać kółka optymalnie :)
Za to jest niezastąpiona przy ravioli (gdzie można zawinąć ciasto http://kotlet.tv/ravioli-szpinakowe-z-ricotta) a także przy uszkach :)

Luty 12, 2011, 06:10:53

Malwinka

• Nowy fan Kotleta
No to świetnie - już prawie dojrzałam do kupna takiej maszynki do makaronu. Prosiłabym o jakieś wskazówki - na co warto zwrócić uwagę przy zakupie. Rozpiętość cenowa trochę mnie przeraża - wiem, że drogie nie zawsze oznacza lepsze, chociaż tańsze może okazać się gorsze :(

Luty 12, 2011, 06:17:23

Paulina

• Kotletowy ekspert
  • Administrator
Malwinka szczerze mówiąc ja mam ręczną, najtańszą, koszt ok. 80 zł, idzie szybko, zero mycia.
Elektryczne działają podobnie, ale to zazwyczaj całe kombo jest, a przynajmniej całe kombo najlepiej kupić. To wtedy duży wydatek.

Luty 13, 2011, 08:45:04

Malwinka

• Nowy fan Kotleta
Dzięki za rady - na pewno skorzystam :)

Styczeń 23, 2012, 05:45:40

galijskaosada

• Nowy fan Kotleta
Paulinko, może przetestujesz Kitchen Aid robot planetarny z jak największą ilością przystawek. :) Jestem ciekawa też jaka różnica jest między mikserem Artisan, Classic i Heavy Duty.

Marzec 18, 2012, 06:47:42

galijskaosada

• Nowy fan Kotleta
Kitchen Aid Artisan zakupiłam i ... zakochałam się w nim bezgranicznie  ;D Osobiście P O L E C A M! Teraz ciasto drożdżowe czy chleby z kotlet.tv to jeszcze większa przyjemność  ;)

Kwiecień 19, 2012, 03:44:26

hani

• Nowy fan Kotleta
czy był już mop parowy?

KOTLET.TV - sprawdzone przepisy kulinarne ze zdjęciami i filmami | Copyright © 2009-2011 kotlet.tv